BMW CUP

Historia och kom-i-gång-tips

Tävlingsserien BMW Cup är ett klubbmästerskap i Racing som arrangeras och drivs av medlemmar i BMW Club Schweden Motorsport. Serien startade 1995 och har sedan dess vuxit till en av landets större märkesbundna tävlingsserier.

Ett av Cupens syften är att främja tävlande med BMW-bilar. Därför tillåts enbart baskarosser i stål tillverkade av BMW. Likaså tillåts enbart motorer tillverkade av BMW.

Några steg och tips för att börja tävla i BMW Cup

  • Börja gärna med att kontakta BMW Cup representanterna. De kan ge många bra tips på vad man ska tänka på när man bygger en tävlingsbil och även var och hur man hittar färdiga tävlingsbilar till salu. Kontakta oss
  • Studera reglerna, både tävlingsregler, de tekniska reglerna för den klass ni väljer samt SBF regler och anpassa bilen till dem.
  • En tävlingsbil behöver besiktas av utsedd SBF tekniker och få en s.k. Vagnbok utfärdad. SBF teknikern går igenom bilen och ser till så att den uppfyller de säkerhetsföreskrifter som finns. Det finns tekniker på många orter runt om i landet och klubben anordnar dessutom varje vår en träff för BMW Cup-förare där det finns SBF tekniker på plats och kan besikta bilen och utfärda vagnbok. Behöriga tekniker hittar ni på SBFs hemsida.
  • När bilen börjar bli färdig är det dags att välja startnummer.
  • Om ni inte redan har giltig förarlicens utfärdad av SBF (Debutant, Nationell eller Internationell) är det nu hög tid att delta i en licenskurs. Dessa anordnas på ett flertal platser i landet, oftast i anslutning till en av motorbanorna.  Vi är en del av Racingskola.se som genomför licenskurser vår och höst på Ring Knutstorp.
  • Nästa steg är att anmäla sig till tävling. Information hur det går till samt anmälningsformulär hittar ni i navigeringen till höger.
  • Äntligen ! Nu står ni på startlinjen, pulsen stiger och adrenalinet flödar, lycka till i tävlingen !